VAJAILEVEL

Katona Zoltán László: szomorú.

Október 21., 23:24
Nyílt levél!
Címzett: Áder János, a Magyar Köztársaság Elnöke!
Orbán Viktor, a Magyar Köztársaság Miniszterelnöke!

Tisztelt Uraim!

Most, a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei horgászok nevében írok, vállalva azt, hogy egy fecske nem csinál nyarat és némi szélmalomharc sem fogja megtörni a lelkemet, tudván, hogy egy egész horgásztársadalom nevében, fogok most írni, kérni és esdekelni. Ezt a levelet, már nem csak a kétségbeesés szülte, hanem a felháborodás, a borzadály, az emberi felelőtlenség, hozzá nem értés, butaság és szakmai hozzá nem értés, és főleg az a magas fokú közöny, ami a mostani felső vezetést jellemzi, a Hortobágyi Nemzeti Park vezetőségének körében. A cinizmusról, a mindent felemésztő és ellehetetlenítő bürokráciáról, már nem is beszélve.

Jelen írásom alatt, elborzasztó képek fognak tanúskodni arról, hogy nem a levegőbe beszélek, illetve jelenleg írok.

Egy legendás víz haldoklásának lehetnek most tanúi. Egy olyan víznek, ami horgászok ezreit nevelte fel, ahol legendás halak nevelkedtek és legendás fogások is születtek!

A Vajai- ősláp, a fentebb említett víz.

Köztársasági Elnök Úr!

Ön horgászember, elkötelezett környezetvédő, ha a médiák nem túloznak. Remélem, hogy ebben az esetben nem!

Ami a fentebb említett tó körül forog, az teljesen érthetetlen a számomra. Ugyanis Tájvédelmi Körzet, egy gyönyörű, festői, elképesztő, hal, madár és növény faunájú hely volt, immáron csak múlt időben említve.

Nem tudom kik a felelősek, de ha Ön tényleg olyan természet és vizeket kedvelő ember, akkor valószínűleg a szívén fogja viselni, ennek a vízterületnek a sorsát és a felelősöket, méltó módon felelősségre vonni!

Az első képen lévő tábla felírat, soha nem volt még találóbb!

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Önt sem hagynám ki a sorból, hiszen Ön is sportért rajongó és a sportot maximálisan támogató ember!

Sokan vagyunk sporthorgászok, mert ugyan mi nem a labdát kergetjük, csak a halakat, de ez egy több százezres tábort foglal magában.

Tisztelettel kérem Önöket, hogy kérésemnek tegyenek eleget, ha van Önökben annyi akarat, elszántság, hogy végre történjen valami.

Kiegészítésképpen, még annyit, hogy a Tisza és a Szamos állapotát is vegyék,górcső alá.

Nemrég, milliárdos támogatást kapott, a vásárosnaményi körzet, a Tiszai turizmus fejlesztésére.

De a Tisza és a Szamos jelenlegi állapotát tekintve, az úszó szeméthegyeket és a fekáliától bűzló vizet szagolva, turista legyen a talpán, aki belemegy, vagy egyáltalán a közelébe megy egy ilyen víznek, strandnak.

Jószándékukat előre is köszönve, maradok tisztelettel:

Katona Zoltán László
Diavetítés indítása
VISSZA